Jadłospis
Poniedziałek 04.05.2015 r.
pierwsze danie: pea soup - zupa grochowa z ziemniakami
drugie danie : jajko w sosie chrzanowym, surówka wiosenna z rzodkiewki, ogórka, sałaty, szczypiorku i pomidora, kompot
Wtorek 05.05.2015 r.
pierwsze danie zupa- barszcz biały z kiełbaska białą
drugie danie: kotlet mielony drobiowy z ziemniakami, surówka z białej rzodkwi, kukurydzy z majonezem, herbata
Środa 06.05.2015 r.
pierwsze danie : Grandmas soup -zupa babuni zacierkowa z jarzynami
drugie danie: łazanki z kapustą i mięsem, kompot
Czwartek 07.05.2015 r.
pierwsze danie : zupa – Szrekowa : szpinakowa z jajkiem i ryżem
drugie danie: karczek w sosie pieczeniowym, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, kisiel
Piątek 08.05.2015 r.
pierwsze danie : zupa- krupnik z kaszą jęczmienną
drugie danie: ryba panierowana z ziemniakami, surówka z kapusty kwaszonej z marchewką i cebulką, herbata
Do przygotowania posiłków stosujemy produkty :
- jaja i ich produkty, · ryby i ich produkty, ·· soja i jej produkty,
- mleko i jego produkty,·
- seler i jego produkty,· gorczyca i jej produkty,· nasiona sezamu i jego produkty,
- zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i otrzymane z nich produkty.